Ülkemizde ekolojik tarımsal faaliyetler hızla gelişmektedir. Ancak iç piyasalarda ekolojik ürünlere olan talep beklenen düzeyde değildir. Üretim faaliyetleri daha çok dış talepleri karşılamaya yöneliktir. Bizde ekolojik ürünlere olan talebin düşük kalmasında sosyo-ekonomik nedenler önemli boyuttadır.
Ülkemizde dünyadaki ekolojik ürün taleplerini zamanında ve kaliteli olarak karşılamak amacı ile, Avrupa Birliği yasal düzenlemeleri zamanında iç hukukumuza uyarlanmakta, dünya ekolojik ürün pazarları yakından izlenmekte ve ekolojik ürün üretim ve satış politikaları oluşturulmaktadır. Üretici kuruluşları teşvik edilmekte ve doğru ve güncel veri paylaşımı sağlanmaktadır. Organik girdiler konusunda sektörün ihtiyaçları belirlenmekte ve girdilerde yerel kaynakların kullanılması ön planda tutulmaktadır. Ülkemizde toplam tarım alanları içinde ekolojik tarım alanlarının payının yüzde 4 seviyelerine çıkarılması hedeflenmektedir.
Bir ürünün ekolojik olup olmadığını belirleyen unsurlar, etiket bilgileri ve logodur. Bunlar tüketici için birer garantidir. Yasal düzenlemelere göre ürünü belgeleyen kuruluşun adı, belge numarası, üretici işletmenin adı, ürün bilgileri ve logo, mutlaka ambalaj üzerinde yer almak zorundadır.
Kuruluşumuz ECOMark® ekolojik ürün belgelendirme programını tasarlarken şu yaklaşımları temel almıştır:
Kuruluşumuz bu politikalar doğrultusunda ECOMark® ekolojik ürün belgelendirme programını hazırlamıştır ve üretici kişi ve kuruluşları bu standart esasları doğrultusunda belgelendirmektedir.
Kuruluşumuz ECOMark® ekolojik ürün belgesi almak isteyen işletmelere deneyimli ve eğitimli bir çalışan kadrosu ile belgelendirme hizmetleri vermektedir.