Toplumsal, endüstriyel ve teknolojik alanda hızla değişimler yaşanmaktadır. Artık insanlar gittikçe tükenmekte olan kaynakları en verimli şekilde kullanma ve yönetme arayışı içindedir. Nüfusun hızla artması ile birlikte ihtiyaçlar da sürekli artmaya ve çeşitlenmeye başlamıştır. Ancak bu ihtiyaçları karşılamada insanın fiziki ve zihinsel gücü zorlanmaktadır. Bu fiziksel ve zihinsel gücün yerini ise bilgi teknolojileri, bilgisayarlar, iletişim sistemleri ve yeni metodolojiler almaya başlamıştır. Bu teknolojiler üretim sürecine girince, üretim ilişkileri ve organizasyonları da şekil değiştirmiştir. Yani toplumsal yapıyı şekillendiren temel olgu, teknolojik gelişmeler ve bunların üretim süreçleri ile bütünleşmesi olmuştur.
Ülkemizde işletmeler, özellikle, 1980’lerden itibaren yoğun bir biçimde bilgi teknolojilerine yatırım yapmakta ve yönetim alanında bu teknolojilerden yararlanmaktadır. Teknolojik gelişmeler hız kazandıkça bilgi teknolojileri de kapasite ve yetenek bakımından işletmeleri değişime zorlamıştır. Bu değişim önceleri bilgisayar destekli makinaların insangücünün yerini alması şeklinde olmuştur. Zamanla bilgi bir kaynak olarak ön plana çıkmaya başlamış ve arkasından bu kaynağı işleme ve yönetmede kullanılan teknolojideki gelişmeler sonucunda bugün bilgi toplumundan söz edilmeye başlanmıştır. Bilgi toplumu, bilgi üretebilen, bilgiye değer veren ve bilgiyi kullanmasını bilen toplum demektir.
Bilgi bugünün dünyasında en temel kaynaktır. Öyle ki hammadde, sermaye ve işgücü olarak geleneksel üretim faktörleri artık ikinci plandadır. Bu kaynaklar eğer elde belli bir bilgi birikimi varsa kolayca elde edilebilir.
Bilgisayar ve bilgi sistemleri yıllarca işletmeler tarafından destek sağlayıcılar olarak görülmüştür. Ancak günümüzde bu kaynaklar yaratıcı ve etkili bir biçimde kullanılmaktadır ve işletmelere açık bir rekabet üstünlüğü sağlamaktadır. Bilgi teknolojileri olmadan artık işletmeler bir faaliyet gösteremez durumdadır.
Bilgi teknolojileri son derece geniş bir kullanım alanına sahiptir ve bu durum işletmelerin karşı karşıya kalacakları riskleri de arttırmaktadır. ISO 20000 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi standardı, işletmelerin performanslarını nasıl iyileştirecekleri, iş süreçlerini nasıl yönetecekleri ve müşterilere hangi yöntemlerle hizmet verecekleri gibi konularda yol gösterici niteliktedir.
Kuruluşumuz ISO 20000 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi’ni kuran ve yöneten işletmelere deneyimli ve eğitimli bir çalışan kadrosu ile belgelendirme hizmetleri vermektedir.