İşletmelerinde EN 15085 Kaynak Mühendisliği Yönetim Sistemi’ni kuran ve yöneten demiryolu araçları ve bunların parçalarını imal eden veya onarımlarını yapan firmalar, denetim çalışmalarının daha tasarım aşamalarında başladığının farkındadır. Çünkü EN 15082 standardının temel özelliği, bitmiş işlerin denetiminden çok, üretim ve onarımının her aşamasının süreçler bazında kontrol altına alınmasına odaklanmasıdır.
Buradan yola çıkarak işletmeler, tasarım çalışmalarının arkasından üretimde kullanılacak ana ve sarf malzemelerini seçerken de seçici davranmakta ve gerekli koşulları taşıdıklarından emin olmaktadır. Bunun dışında kaynaklı imalat çalışmalarını yapacak elemanların seçimine, eğitimine ve belgeli olmasına önem vermektedir. Kaynak mühendisleri, teknikerleri, uzmanları veya kaynak muayene elemanlarının, TS EN ISO 14731 standardına uygun şekilde belgelendirilmiş olması çok önemlidir. Söz konusu standart, bu elemanların üç seviyeli olarak belgelendirilmesini öngörmektedir.
İşletmeler ayrıca faaliyet çeşitlerine bağlı olarak uygun kaynak yöntemine karar vermiş ve bunu uyguluyor olmak zorundadır. Ayrıca kaynaklı imalat süreçlerinde, tahribatlı veya tahribatsız test yöntemleri kullanarak hem kaynak hem de ürün kalitesinin standartlara uygun olduğunu kanıtlamış olmak zorundadır.
Bütün bu sayılan gerekler, işletmede EN 15082 standardının uygulanması ve EN 15082 belgesinin alınması ile elde edilmektedir. Bundan işletmeler büyük faydalar kazanmaktadır. Örneğin,
Bu faydaların elde edilebilmesi için belgelendirme kuruluşunun seçimi büyük önem taşımaktadır. Burada önemli nokta seçilecek belgelendirme kuruluşunun yerli veya yabancı bir akreditasyon kuruluşundan akredite olmuş olması ve faaliyetlerini akreditasyon koşullarına göre düzenlemiş olmasıdır.
Kuruluşumuz EN 15085 Kaynak Mühendisliği Yönetim Sistemi’ni kuran ve yöneten işletmelere deneyimli ve eğitimli bir çalışan kadrosu ile belgelendirme hizmetleri vermektedir.